Програма “Здравен Коучинг”

ПРОГРАМА “HEALTH COACHING” – ИЛИ КАК ЧРЕЗ ЗДРАВНИЯ КОУЧИНГ ДА НАМЕРИШ ТВОЕТО ОПТИМАЛНО ЗДРАВЕ И БАЛАНС ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН АСПЕКТ НА ЖИВОТА!

 

ДА СЕ НАУЧИМ ДА ЛЕТИМ СЪС СВОИТЕ КРИЛЕ!

Всички познаваме процеса при пеперудите – преди да стане пеперуда, гъсеницата се затваря в пашкул. За да полети, преди да се отвори пашкула, се създава един процес на “триене”, от който пашкула като се отвори, се посипва един специален прашец, необходим, за да могат да се отворят крилете и пеперудата да полети! Ако някой отвън отвори какавидата, може да нанесе непоправима вреда – няма да се създаде онзи процес, необходим за да се отворят крилата, и без него пеперудата ще умре без някога да е летяла.

Според основателя на Каунселинга (раздел от психологията) Карл Роджерс, всеки човек носи в себе си отговорите на своите проблеми: никой не може да даде готови решения за другите.
“Във всеки човек има една фундаментална сила, която има положителна посока. Колкото повече се чувста приеман и дълбоко разбран, толкова по-склонен е да изостави всички онези “маски” с които се изправя срещу живота, за тръгне в онази положителна посока, към своето израстване и личностно развитие, ставайки все по-добър”.

Аз лично като Здравен Коуч работя с моите клинети, прилагайки техниките на Каунселинг и Коучинг ( Counseling&Couching) и твърдо вярвам че всеки един човек притежава огромен потенциал за самопознание и промяна.

 

Шест-месечна програма ЗДРАВЕН КОУЧИНГ (HEALTH COACHING)

Ако си тук, значи е дошъл момента да обърнеш поглед към твоите най-съкровени нужди и желания, и да се погрижиш с любов и внимание за най-ценния твой ресурс – ТВОЕТО ЗДРАВЕ. Няма да се уморя да повтарям, че когато се грижим за себе си, ние всъщност се грижим и за хората около нас, защото когато се чувстваме добре, и сме здрави и щастливи, ние се отнасяме и към другите по същия начин – даваме им това което вече е вътре в нас, и ги увличаме да бъдат здрави и щастливи като нас!
Това ни извисява и облагородява, както и облагородява връзката ни със околният свят!

Защо шест месеца?

Разликата между този подход и класическият начин да ти изготвя и предоставя една готова диета, е тази, че при диетата, всичко което ще направиш е в краткосрочен план. Тенденцията е да следваме една диета за определен период от време, и след това малко по малко се връщаме към старите си навици. При това, не се взема под внимание “цялостната картинка” от ежедневието на човек, като стил на живот, семейна среда, стрес на работното място и т.н. и се пренебрегват един куп фактори които също са много важни.

При Здравния Коучинг шест месеца са идеалния период, в който можем да експериментираме, проучвайки това което работи по най-добрия за теб начин, интегрирайки постепенно и без излишен стрес необходимите промени, които за този период от време да се превърнат в дълготрайни навици, служейки ти и за напред, в дългосрочен план. Така, вместо “временна диета” ще си създадеш един здравословен за теб стил на живот, който включва не само начин на хранене, но и ще ти предостави необходимите инструменти да намираш постоянно идеалният за теб баланс, във всеки един момент, следвайки твоя вътрешен ритъм съобразен с всички циклични промени (смяна на сезони, метаболитни и хормонални промени и т.н)

Какво можеш да очакваш от мен?

• Ще презгледаме заедно твоите приоритети и желания, и заедно ще разработим най-подходящата за теб стратегия, която ще ти помогне да постигнеш твоите цели и да имаш оптимални резултати;

• Вместо да изготвим списък с “ограничения”, ще приложим ефектът на прибавянето – ще добавим в пазарната количка нови продукти, така че ще се запознаеш и експериментираш с нови, вкусни и здравословни храни, които постепенно и в дългосрочен план ще изместят всичко онова което не е полезно и не работи вече за теб в здравословен аспект;

• Здравния коучинг, в моя случай, е процес на съвместна работа под формата на консултации с мен, помощ и подкрепа през цялото време на шест-месечния период както в успешните така и в трудните моменти, когато може да се случи ентусиазма и вдъхновението да ни напуснат, да не сме на 100% или просто да “зациклим” в определени модели и схеми на вярвания, които ни пречат да вървим напред – моето присъствие е от огромно значение и подкрепа точно в тези рискови моменти. Те са неизбежни, но важни и критични в целия процес на работа, тъй като ни предоставят въжможност да видим най-после къде се крият нашите “спирачки” – фактор който заедно можем да променим, за да стигнем до желаните от теб резултати;

• Ще се запознаеш с различни хранителни концепции, теории и диети, така че да намериш “идеалните” за теб храна и режим, за да бъдеш винаги в хармония, които ще ти помогнат да придобиеш повече виталност, енергия и вибриращо здраве;

• Ще се научиш как да детоксираш тялото си чрез определени храни, така че когато се храниш да бъдеш като филтър, и ще намаляваш все повече токсичните съставки в твоето меню;

• Ще се научиш как да пазариш и правилно да подбираш храните, според техните качества и съставки;

• Ще отделим една сесия в която ще обърнем специално внимание на “готвенето” – щадящи, бързи и лесни начини на приготвяне на твоята храна, така че максимално да се запазят всички витамини и хранителни съставки, които обикновено в готвенето, както знаем, в голяма степен се унищожават;

• Достъп до моя news-letter на български, където ще побликувам материали свързани с храненето и философията на основата на която е създадена моята програма.

• Ще ти бъдат предоставени също и някои материали, които ще ти помогнат по пътя на твоята трансформация;

• И не на последно място, ще работим за да балансираме това, което за нас е нашата първостепенна храналични отношения и социален живот, професионална реализация, физическа дейност, духовна практика (като медитация, техники на дишането, йога, или просто начин да сме за малко със самите себе си);

Как протичат срещите със Здравния Коуч?

Два пъти месечно, на всеки две седмици;

Провежда се по Скайп, и е препоръчително да е в точно определен час и ден който да е постоянен за целият период – това ще ти даде възможност да организираш оптимално твоето време и без излишен стрес. Разбира са, ако изникне нещо непредвидено, може да се намери решение;

Всяка сесия е в рамките на 60 мин, в която обсъждаме и коментираме поставените от нас цели;

През времето между срещите можеш да разчиташ също и на имейл – като подкрепа, а също и информация ако имаш нужда;

Безплатна сесия – HEALTH HISTORY

Преди да решим дали ще работим заедно, е необходимо да проведем една начална пре-консултация. Тя е безплатна и е в рамките на 60 мин, понякога е възможно и малко повече, където ще отделим необходимото време да разгледаме и обсъдим твоите здравословни нужди, както и ще обхванем цялостната картина на твоето ежедневие, за да видим къде има нужда да развием и интегрираме, или просто да балансираме желаните от теб промени.

Провежда се на базата данни на твоето Health History – Здравна Информация.
Това е формуляр, който можеш да намериш и попълниш директно във моят сайт. Ще намериш готови въпроси, те са бързи и лесни, като ще ни предоставят една семпла, но важна база данни, които имат за цел да обхванат цялостно твоята здравна картина, така че когато се срещнем, ще ни ориентират в роцеса на работа – навици, фамилна история, евентуални проблеми и т.н.
Цялата информация остава поверителна между теб и Здравния Коуч.

Каква е цената?

Каква е цената на човешкото здраве? Според мен няма цена, но без да натрапвам мнение – всеки има свободата да мисли сам за себе си, смятам че нашето тяло е нашата къща. Идваме, живеем в него за определен период от време, и после го напускаме. Колкото повече се грижим за тази “къща”, на всички нива, толкова по-добре живеем.

Моята цел е чрез тази програма, за определен период от време, да ти предоставя знанията, които да се превърнат в необходимите за теб инструменти, давайки ти възможноста да станеш постепенно, малко по малко, един независим от никого експерт на самия себе си – експерт, който познава своето тяло, своите нужди и желания, и знае как да ги задоволи по здравословен начин – една солидна за твоето здраве и щастие основа за цял живот!

Ако искаш да разбереш нагледно и да откриеш как работи програмата Здравен Коучинг и за теб, според твоите индивидуални цели, попълни он-лайн твоето Health History и запази час за твоята безплатна консултация!

Нямам търпение да се срещнем! 

Здравен Коуч Деси Владиславова

desicoaching@gmail.com