Програма “Health Coaching”

ПРОГРАМА “HEALTH COACHING” – ЗДРАВЕН КОУЧИНГ ЗА ДА НАМЕРИШ ТВОЕТО ОПТИМАЛНО ЗДРАВЕ И БАЛАНС ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН АСПЕКТ НА ЖИВОТА!

 

ДА СЕ НАУЧИМ ДА ЛЕТИМ СЪС СВОИТЕ КРИЛЕ!

Всички познаваме процеса при пеперудите – преди да стане пеперуда, гъсеницата се затваря в пашкул. За да полети, преди да се отвори пашкула, се създава един процес на “триене”, от който пашкула като се отвори, се посипва един специален прашец, необходим, за да могат да се отворят крилете и пеперудата да полети! Ако някой отвън отвори какавидата, може да нанесе непоправима вреда – няма да се създаде онзи процес, необходим за да се отворят крилата, и без него пеперудата ще умре без някога да е летяла.

Според основателя на Каунселинга (раздел от психологията) Карл Роджерс, всеки човек носи в себе си отговорите на своите проблеми: никой не може да даде готови решения за другите.
“Във всеки човек има една фундаментална сила, която има положителна посока. Колкото повече се чувста приеман и дълбоко разбран, толкова по-склонен е да изостави всички онези “маски” с които се изправя срещу живота, за тръгне в онази положителна посока, към своето израстване и личностно развитие, ставайки все по-добър”.

Аз лично като Здравен Коуч работя с моите клинети, прилагайки техниките на Каунселинг и Коучинг ( Counseling&Couching) и твърдо вярвам че всеки един човек притежава огромен потенциал за самопознание и промяна.

 

Шест-месечна програма ЗДРАВЕН КОУЧИНГ (HEALTH COACHING)

Ако си тук, значи е дошъл момента да обърнеш поглед към твоите най-съкровени нужди и желания, и да се погрижиш с любов и внимание за най-ценния твой ресурс – ТВОЕТО ЗДРАВЕ. Няма да се уморя да повтарям, че когато се грижим за себе си, ние всъщност се грижим и за хората около нас, защото когато се чувстваме добре, и сме здрави и щастливи, ние се отнасяме и към другите по същия начин – даваме им това което вече е вътре в нас, и ги увличаме да бъдат здрави и щастливи като нас!
Това ни извисява и облагородява, както и облагородява връзката ни със света около нас!

Защо шест месеца?

Разликата между този подход и класическият начин да ти изготвя и предоставя една готова диета, е тази, че при диетата, всичко което ще направиш е в краткосрочен план. Тенденцията е да следваме една диета за определен период от време, и след това малко по малко се връщаме към старите си навици. При това, не се взема под внимание “цялостната картинка” от ежедневието на човек, като стил на живот, семейна среда и т.н. и се пренебрегват един куп фактори които също са много важни.

При Здравния Коучинг шест месеца са идеалния период, в който можем да експериментираме, проучвайки това което работи по най-добрия за теб начин, интегрирайки постепенно и без излишен стрес необходимите промени, които за този период от време да се превърнат в дълготрайни навици, служейки ти и за напред, в дългосрочен план. Така, вместо “временна диета” ще си създадеш един здравословен за теб стил на живот, който включва не само начин на хранене, но и ще ти предостави необходимите инструменти да намираш постоянно идеалният за теб баланс, във всеки един момент, следвайки твоя вътрешен ритъм съобразен с всички циклични промени (смяна на сезони, метаболитни и хормонални промени и т.н)

Какво можеш да очакваш от мен?

• Ще презгледаме заедно твоите приоритети и желания, и заедно ще разработим най-подходящата за теб стратегия, която ще ти помогне да постигнеш твоите цели и да имаш оптимални резултати;

• Здравния коучинг, в моя случай, е процес на “съвместна работа” под формата на консултации с мен, помощ и подкрепа през цялото време на шест-месечния период както в успешните така и “в трудните” моменти, когато може да се случи ентусиазма и вдъхновението да ни напуснат, да не сме на 100% или просто да “зациклим” в определени модели и схеми на вярвания, които ни пречат да вървим напред – моето присъствие е от огромно значение и подкрепа точно в тези “рискови моменти”. Те са неизбежни, но важни и критични в целия процес на работа, тъй като ни предоставят въжможност да видим най-после “къде” се крият нашите “спирачки” – фактор който заедно можем да променим, за да стигнем до желаните от теб резултати;

• Ще се запознаеш с различни хранителни концепции, теории и диети, така че да намериш “идеалните” за теб храна и режим, за да бъдеш винаги в хармония, които ще ти помогнат да придобиеш повече виталност, енергия и вибриращо здраве;

• Ще се научиш как да “детоксираш” тялото си чрез определени храни, така че когато се храниш да бъдеш като “филтър”, и ще намаляваш все повече токсичните съставки в твоето меню;

• Ще се научиш как да пазариш и правилно да подбираш храните, според техните качества и съставки;

• Ще отделим една сесия в която ще обърнем специално внимание на “готвенето” – щадящи, бързи и лесни начини на приготвяне на твоята храна, така че максимално да се запазят всички витамини и хранителни съставки, които обикновено в готвенето, както знаем, в голяма степен се унищожават;

• Достъп до моя news-letter на български, където ще побликувам материали свързани с храненето и философията на основата на която е създадена моята програма.

• Ще ти бъдат предоставени също и някои материали, които ще ти помогнат по пътя на твоята трансформация;

• И не на последно място, ще работим за да балансираме това, което за нас е нашата първостепенна храна – личностни отношения и социален живот, професионална реализация, физическа дейност, духовна практика (като медитация, техники на дишането, йога, или просто начин да сме за малко със самите себе си);

Как протичат срещите със Здравния Коуч?

Два пъти месечно, на всеки две седмици;

Провежда се по Скайп, и е препоръчително да е в точно определен час и ден който да е постоянен за целият период – това ще ти даде възможност да организираш оптимално твоето време и без излишен стрес. Разбира са, ако изникне нещо непредвидено, може да се намери решение;

Всяка сесия е в рамките на 60 мин, в която обсъждаме и коментираме поставените от нас цели;

През времето между срещите можеш да разчиташ също и на имейл – като подкрепа, а също и информация ако имаш нужда;

Безплатна сесия – HEALTH HISTORY

Преди да решим дали ще работим заедно, е необходимо да проведем една начална пре-консултация. Тя е безплатна и е в рамките на 60 мин, понякога е възможно и малко повече, където ще отделим необходимото време да разгледаме и обсъдим твоите здравословни нужди, както и ще обхванем цялостната картина на твоето ежедневие, за да видим къде има нужда да развием и интегрираме, или просто да балансираме желаните от теб промени.

Провежда се на базата данни на твоето Health History – Здравна Информация.
Това е формуляр, който можеш да намериш и попълниш директно във моят сайт. Ще намериш готови въпроси, те са бързи и лесни, като ще ни предоставят една семпла, но важна база данни, които имат за цел да обхванат цялостно твоята здравна картина, така че когато се срещнем, ще ни ориентират в роцеса на работа – навици, фамилна история, евентуални проблеми и т.н.
Цялата информация остава поверителна между теб и Здравния Коуч.

Каква е цената?

Каква е цената на човешкото здраве? Според мен няма цена, но без да натрапвам мнение – всеки има свободата да мисли сам за себе си, смятам че нашето тяло е нашата къща. Идваме, живеем в него за определен период от време, и после го напускаме. Колкото повече се грижим за тази “къща”, на всички нива, толкова по-добре живеем.

Моята цел е чрез тази програма, за определен период от време, да ти предоставя знанията, които да се превърнат в необходимите за теб инструменти, давайки ти възможноста да станеш постепенно, малко по малко, един независим от никого експерт на самия себе си – експерт, който познава своето тяло, своите нужди и желания, и знае как да ги задоволи по здравословен начин – една солидна за твоето здраве и щастие основа за цял живот!

Ако искаш да разбереш нагледно и да откриеш как работи програмата на “HEALTH COACHING” и за теб, според твоите индивидуални цели, попълни он-лайн твоето Health History и запази час за твоята безплатна консултация!

Нямам търпение да се срещнем! 

Здравен Коуч Деси Владиславова

desicoaching@gmail.com